Hvornår begynder byggeriet på Stejlepladsen?

Vi har samlet en række spørgsmål og svar om byggeprocessen

Den 4. februar 2021 blev den endelige lokalplan for Stejlepladsen godkendt i Københavns Borgerrepræsentation, og det betyder, at byggeprojekterne bliver en realitet. Forud for godkendelsen var lokalplanen i offentlig høring i efteråret 2020, og i lokaludvalget indsendte vi et kritisk høringssvar om lokalplanen og byggeplanerne. 

Første byggeaktivitet til efteråret

Det er endnu ikke helt fastlagt, hvornår byggeriet på Stejlepladsen begynder. By & Havn og PFA, som står bag udbygningen af Stejlepladsen, forventer at starte klargøringen af jorden - byggemodningen - i efteråret 2021 på alle tre delområder (se nedenstående kort). Derefter forventer de at kunne starte selve byggeriet i midten af 2022. De starter med Delområde I, som er det område, der allerede i dag er bebygget, og som ligger langs Bådehavnsgade. Planen er derefter at gå videre med Delområde III og så Delområde II. 

By & Havn og PFA har sendt os en række spørgsmål og svar om byggeprocessen, som vi har samlet nederst.

Stejlepladsen delområder

Spørgsmål om byggeriet på Stejlepladsen

Spørgsmål 1:

Hvornår begynder byggeriet på Stejlepladsen?

  • Svar:

    Der er ikke sat endelig dato på, hvornår byggeriet begynder på Stejlepladsen. På nuværende tidspunkt har projektselskabet en forventning om at starte klargøringen af jorden (byggemodningen) i efteråret 2021, som kommer til at omfatte alle tre delområder. Derefter er det forventningen at påbegynde byggeriet omkring medio 2022 med først Delområde I, for derefter at gå videre med Delområde III og II. Delområde I er det område, som allerede i dag er bebygget, og som ligger langs Bådehavnsgade. Under byggearbejdet vil der løbende blive udsendt varslinger om byggeaktiviteterne forud for påbegyndelse. 

Spørgsmål 2:

Hvornår bliver eksisterende bygninger i området revet ned?

  • Svar:

    De eksisterende bebyggelser på Bådehavnsgade 57 og 59 skal rives ned. Nedrivningen af Bådehavnsgade 59 (Bildemonteringen) er netop igangsat. Det er Bildemonteringen, der selv er ansvarlig for nedrivningen, og det er oplyst til projektselskabet, at der lige nu pågår et arbejde med at fjerne forurenet beton fra værkstedet. Når det er fjernet, bliver værkstedsbygningen nedbrudt. I marts 2021 bliver pavilloner på grunden og belægningen på pladsen skal nedbrydes. Nedrivningen ventes afsluttet ultimo marts. Det præcise tidspunkt for nedrivningen af Bådehavnsgade 57 kendes endnu ikke, men vil blive meldt ud, så snart dato kendes. Nedrivningen vil ske, inden byggemodningen af jorden går i gang.

Spørgsmål 3:

Bliver hele Stejlepladsen spærret af på én gang, eller bliver den spærret af i etaper?

  • Svar: 

    Det er hensigten, at områder, der ikke er optaget af byggeaktivitet, skal være tilgængelige så længe som muligt, så man fortsat kan færdes på de områder, der ikke bebygges. Der vil dog være en periode, hvor et større areal skal hegnes ind, da byggemodningen af grunden ikke opdeles i etaper.

Spørgsmål 4:

Hvordan sikres adgangsforholdene for beboerne ved Stejlepladsen til deres boliger og til havnen, når byggeriet går i gang?

  • Svar:

    Beboere ved Stejlepladsen vil fortsat sikres god adgang til havnen og beboelse under byggearbejdet. I forbindelse med en renovering af Sejlklubvej, vil der blive udarbejdet en plan, således at bådklubberne er oplyst om forholdene på vejen i byggeperioden. Der vil blive sikret fuld adgang til bådklubberne.

Spørgsmål 5:

Hvornår går arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden ved Bådehavnsgade i gang?

  • Svar:

    Det er aftalt med Københavns Kommune, at projektselskabet i forbindelse med udviklingen af Stejlepladsen skal sikre etablering af: 1) forlængelse af venstre svingbane fra Sjællandsbroen til Bådhavnsgade, 2) forlængelse af svingbaner fra Bådehavnsgade til Sjællandsbroen og 3) signalregulering og fodgængerovergang af krydset Bådehavnsgade/Fragtvej. Efter planen vil projektselskabet starte med at etablere krydset Bådehavnsgade/Fragtvej, det kommer til at ske i forbindelse med byggeriet af Delområde I omkring medio 2022. Svingbanerne forventes at blive etableret, når Delområde II færdiggøres. 

Spørgsmål 6: 

Hvordan kan man løbende få besked om, hvad der sker på byggefeltet?

  • Svar:

    Projektselskabet for Stejlepladsen arbejder på en hjemmeside, hvor man fremadrettet vil kunne finde alle relevante oplysninger om det kommende bykvarter, herunder invitationer til beboermøder m.v. Vi forventer, at hjemmesiden er oppe at køre inden for de næste par måneder. Derudover er man altid velkommen til at kontakte Stejlepladsen på: info@stejlepladsen.dk