Sydhavnsprisen

Kgs. Enghave Lokaludvalg uddelte Sydhavnsprisen for første gang i 2021. Prisen gives til én eller flere, der har gjort en særlig indsats for Sydhavnen. I foråret 2025 har du mulighed for at indstille kandidater til Sydhavnsprisen 2025!

Sydhavnsprisen hylder dem, der er med til at gøre noget særligt for bydelen

Sydhavnsprisen kan tildeles grupper, klubber, foreninger, institutioner, forretninger og enkeltpersoner, der har gjort en særlig indsats for at skabe en levende udvikling af Sydhavnen og dermed bidraget til at gøre bydelen kendt som et attraktivt sted at bo, handle og leve i. Alle kan nominere kandidater til Sydhavnsprisen, som de synes har gjort noget helt særligt for Sydhavnen, ved at sende en mail med en begrundelse. 

Prismodtagere, som kan komme i betragtning, har:

  • Ydet en særlig indsats for at fremme udviklingen af et godt og levende miljø for borgerne i Sydhavnen.
  • Taget initiativer og virket som igangsætter og inspirator for fornyelsen og udviklingen af handelslivet, grønne områder, boligområder, skoler, institutioner, det sociale eller kulturelle liv og dermed gjort Sydhavnen til en attraktiv bydel.
  • Udvist mod og nytænkning.

Vær opmærksom på, at:

  • Sydhavnsprisen ikke kan tildeles til samme person, forening, organisation eller lignende to år i træk.
  • Sydhavnsprisen ikke kan tildeles enkeltpersoner, der sidder i lokaludvalget, men kan godt tildeles foreninger/organisationer, der er repræsenteret i lokaludvalget.
  • Medlemmer af lokaludvalget, der er med til at udvælge modtagere af Sydhavnsprisen i Vurderingsudvalget, kan ikke selv nominere kandidater. Andre medlemmer af lokaludvalget kan godt nominere kandidater.  
  • Nomineringer skal begrundes. Nomineringer, der ikke begrundes med en beskrivelse af den særlige indsats i eller for Sydhavnen, tages ikke i betragtning.

Tidligere modtagere af Sydhavnsprisen

Sydhavnsprisen 2024 gik til Sydhavnstippens Naturpleje og South Harbour Cafe 

Sydhavnstippens Naturpleje modtog prisen for ugentligt og dagligt at gøre en frivillig arbejdsindsats for at Sydhavnstippen plejes og formidles - til gavn for naturen, dyrene, lokale, turister og København. 

South Harbour Cafe modtog prisen for at have skabt rammerne for en lokal ildsjælecafe med særdeles velsmagende mad og drikke, og som derudover aktivt gør en positiv forskel for samfundet. Fra at støtte lokale velgørenhedsorganisationer til at fremme bæredygtige praksisser. Med rummelighed og hjælpsomhed er South Harbour Cafe mere end bare et spisested.  

Sydhavnsprisen 2023 gik til Kanalbyens IF og Sydhavnens Venner af 1. maj

Kanalbyens IF modtog prisen for at skabe et godt foreningsliv og idrætstilbud til børn på Holmene, som er et område i Sydhavnen, hvor der i den grad mangler idræts- og fritidsfaciliteter. 

Sydhavnens Venner af 1. maj modtog prisen for endnu en gang at stable et stort og flot arrangement på benene i Sydhavnen for alle uanset politisk observans.

Sydhavnsprisen 2022 gik til Sydhavn Teater og Loppemadammerne

Sydhavn Teater modtog prisen for at bidrage til et spændende kulturliv i Sydhavn og sætte Sydhavnen på landkortet som en attraktiv bydel. De samarbejder med mange lokale aktører, og de har i flere år kæmpet for en renovering af Østre Kapel, så det kan blive et kultursted og teater til gavn for hele bydelen. 

Loppemadammerne arrangerer hver lørdag fra april til september et lokalt loppemarked på Mozartsvej. De har skabt et levende miljø, hvor mange forskellige typer af mennesker kommer forbi, og loppemarkedet handler ikke kun om at sælge og købe ting, men også om at skabe et socialt mødested i bydelen. 

Sydhavnsprisen 2021 gik til Fiskerhavnens Venner, Børnenes Dyremark og Sydhavnens Vinbar

Fiskerhavnens Venner modtog prisen for deres store arbejde med at redde Sydhavnens sjæl og natur. Det er en græsrodsforening, der er vokset frem af et kulturmiljø, og som kæmper en sej kamp for at bevare Stejlepladsens og Fiskerhavnens unikke miljø. Fiskerhavnens Venner har arrangeret demonstrationer, møder og arbejdsdage m.m. i kampen for at bevare det fine område. 

Børnenes Dyremark modtog prisen for deres lange og utrættelige arbejde med at skabe et grønt åndehul i bydelen i et set-up der giver mulighed for, at alle kan deltage, og for deres store engagement med mange facetter som f.eks. Fårelauget, naturplejen, Karens Minde Lauget etc.

Sydhavnens Vinbar modtog prisen for deres fastholdelse og kreative koncepter under corona-nedlukningen. Sydhavnens Vinbar rummer essensen af Sydhavn med højt til loftet, rummelighed og overskud, og blandt kunderne ses både vinkendere og lokale sydhavnere.