Vi bevarer en af Sydhavnens lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser

25.11.2020
De lokalforankrede beskæftigelsesindsatser har netop været i udbud. Det lykkedes at bevare en af Sydhavnens to indsatser.

Efter den netop afsluttede udbudsrunde står det klart, at Sydhavnen desværre må sige farvel til den ene af de to lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser, som indtil nu har ligget i Sydhavnen. Både Opzoomerne og SydhavnsCompagniet havde budt ind på udbuddet, hvor SydhavnsCompagniet endte på en flot første plads, men desværre også resulterede i, at Opzoomerne ikke fortsætter deres aktiviteter i Sydhavnen.

SydhavnsCompagniet som primært driver deres Aktivitets- og samværsindsats fra MedborgerCenter Sydhavn og i deres OplevelsesCafe i Det Gamle Posthus, bidrager yderligere i div. netværk- og lokalsamfundsaktiviteter. Det formår de bl.a. ved hjælp af deres lokalt forankrede beskæftigelsesindsats.

Dertil står SydhavnsCompagniet for en lang række selvstændige arrangementer, som typisk har et socialt inkluderende fokus. SydhavnsCompagniet har derudover en række nøgleklubber, hvor diverse selvhjælpsgrupper og fællesskaber får adgang til deres lokaler og evt. øvrige ressourcer.

Hvad er de lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser

De lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser er et tilbud til borgere, som af kommunen vurderes aktivitetsparate. Beskæftigelsesindsatsen har til formål få afklaret borgernes fremadrettede arbejdsmarkedsperspektiv, herunder at bidrage til at gøre flere af borgerne arbejdsparate og/eller beskrive borgernes funktionsniveau med henblik på at kvalificere kommunens vurderingsgrundlag ift. fleksjob eller pension mv.