Tidsbegrænset parkering i Sydhavnen

På mandag den 21. marts starter høringen om en tidsbegrænset parkeringszone i Sydhavnen

Parkering, og særligt mangel på parkeringspladser, er noget der optager Sydhavnerne. Der var derfor fuldt hus, da vi i går holdt borgermøde, hvor Teknik- og Miljøforvaltningen fortalte om forslaget om en parkeringszone i Sydhavnen, der kommer i høring på Bliv Hørt fra på mandag.

Hvad er besluttet

  • I Budget 2022 er det besluttet, at der skal etableres 15 nye 3-timers tidsbegrænsede zoner i København, der skal gælde fra december 2022.

     
  • Beboere, der har folkeregisteradresse i zonen, kan få en beboerlicens pr. voksen i husstanden. Udover beboerlicensen vil det være muligt at få erhvervslicens, lånebilslicens og værkstedslicens.

     
  • Det er også besluttet, at der skal udarbejdes en ny model for gæstelicenser.

Hvad kan justeres

  • Grænserne for zonen

    Forslaget lyder på at etablere én samlet parkeringszone, der dækker offentlige veje og private fællesveje i Bavnehøj og det gamle Sydhavn. Grænserne for zonen er stadig ikke fastlagt, og det er stadig ikke besluttet, om fx Trekantgrunden hører til i zonen.

     
  • Tidsrummet for begrænsningen

    I zonen vil der ifølge forslaget være tidsbegrænset parkering på tre timer i hverdage mellem kl. 8-22. Dvs. at gæster og andre udefrakommende fortsat kan parkere sin bil kl. 19, holde gratis i tre timer, og lade bilen stå til kl. 11 næste formiddag.



    Der kan være fordele og ulemper ved at forlænge eller forkorte tidsbegrænsningen. En skrappere begrænsning vil give flere p-pladser til beboerne, men det vil være svært at komme i bil, hvis man fx ikke har folkeregisteradresse i sin kolonihave.

     
  • Tidsrummet fra 8-22 er en af de ting, der kan ændres på, så send et høringssvar, hvis du har et godt bud.

     
  • Model for gæstelicenser

    Der er lagt op til, at alle beboere over 15 år (der har NemID), der bor i zonen vil kunne få 10 gæstelicenser af et døgns parkering årligt, der hver gælder til parkering i én kalenderdag.

Forventet reduktion

Den forventede reduktion i antallet af parkerede biler er 15% i dagtimerne og 10% i aftentimerne. Beregningerne er lavet ved at kigge på lignende betalingszoner i andre bydele, fx i Valby Syd, hvor parkeringszonen har haft god effekt.

Send et høringssvar

Forslaget til en tidsbegrænset parkeringszone i Sydhavnen kommer i høring på Københavns Kommunes høringsportal fra på mandag og seks uger frem.

Send et høringssvar, hvis du har gode input og kommentarer til forslaget. Du vil kunne finde alle oplysningerne om forslaget i høringsmaterialet, der offentliggøres på mandag.

Billede
Parkeringszone
Forslag til zone (der dog stadig kan justeres): Den mørkelilla streg.