Socialborgmester på besøg i Sydhavn

Mandag eftermiddag var vi på cykeltur med Socialborgmester Karina Vestergård Madsen til en snak om de lokale problemstillinger og lokaludvalgets arbejde

Kgs. Enghave Lokaludvalg mødtes med Socialborgmesteren ved bunkeren på Sjælør Boulevard mandag eftermiddag.

Vi startede turen med en indledende snak om de sociale udfordringer, der er i bydelen. Det er noget, vi er meget optaget af i lokaludvalget, og et vigtigt fokus for os, at der er plads til alle i Sydhavnen.

Anker Jørgensen Plads

Første stop på ruten var Anker Jørgensens Plads. Der har i flere år været konflikt på Anker Jørgensens Plads mellem øldrikkerne, der har taget ophold på pladsen om sommeren, og naboerne ud til pladsen. Derfor har lokaludvalget længe presset på, at der skulle findes en løsning.

Etablering af det nye byrum i Hørdumsgade har haft en positiv betydning for brugen af Anker Jørgensens Plads. Lokaludvalget ønsker dog stadig, at den store trappe tages ned, så pladsen kan blive åbnet mere op for andre aktiviteter. 

Hørdumsgade

Næste stop på turen var det nye byrum i Hørdumsgade, hvor det er lykkedes at skabe et alternativt byrum til Anker Jørgensens Plads. Borgmesteren og lokaludvalget blev taget godt imod af en masse af Hørdumsgade brugere, der fortalte om, hvordan de har været med til at bygge det nye byrum.

Det har været en vigtig del af processen, at pladsen er blevet etableret i samarbejde med brugerne, så deres behov er blevet hørt. Derfor er pladsen blevet indrettet med et overdække, blomsterbede og borde-bænke-sæt, og det har stor betydning for brugernes ejerskab af pladsen.

Medborgercenteret/SydhavnsCompagniet

Sidste stop var hos SydhavnsCompagniet i Medborgercenteret, hvor vi hørte om SydhavnsCompagniets arbejde. Derudover rundede vi cykelturen af med at snakke om tryghed, lokal beskæftigelsesindsats, udsathed og samarbejde i Københavns Kommune.

Vi takker for besøget og den gode dialog undervejs.