Pavilloner til ukrainske flygtninge på Tippen

Københavns Beskæftigelses- og Integrationsudvalg (BIU) besluttede den 22. august, at der skal etableres pavillonboliger til 550 ukrainske flygtninge på Sydhavnstippen. Vi har i lokaludvalget netop indsendt vores perspektiver til placeringen af boligerne.

Københavns Beskæftigelses- og Integrationsudvalg (BIU) besluttede for en uge siden, at der skal etableres pavillonboliger til 550 ukrainske flygtninge på Sydhavnstippen (matrikel 481 på kortet). Vi har ikke fået noget at vide om sagen før i onsdags, og vi er ærgerlige over, at vi ikke blev inddraget før, beslutningen blev truffet. 

Flere af partierne i BIU gjorde i forbindelse med beslutningen opmærksomme på, at de ikke synes, at sagen var ordentligt belyst. Vi har derfor netop sendt vores perspektiver afsted til forvaltningen, så det kan indgå i sagen, når Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen skal viderebehandle sagen. 

Vi vil meget gerne modtage ukrainske flygtninge i Sydhavnen, men vi synes ikke, at den valgte placering på Sydhavnstippen er en god idé. Det er et afsides beliggende område uden naboer til at sikre vellykket integration, om aftenen er området øde og uden gadebelysning, der køres ofte gaderæs på Bådehavnsgade, det ligger tæt på politiets skydebane på Selinevej og lyden af skud i dagtimerne kan være et problem for målgruppen, der er langt til offentlig transport og dagligvarebutikker, snart går to store anlægsprojekter i gang i nærheden, der vil medføre kraftig støj og tunge lastbiler i Bådehavnsgade, der gør trafiksikkerheden for bløde trafikanter utryg. 

Vi synes derfor ikke, at det er den rigtige placering til indkvartering af ukrainske flygtninge, og vi vil meget gerne indgå i dialog med forvaltning og politikere om at finde alternative placeringer i Sydhavnen samt om modtagelse og integration af de flygtninge, der kommer til Sydhavnen.