Kom til informationsmøde om Valby Skybrudstunnel

Der er nu udarbejdet en miljøvurdering af Valby Skybrudstunnel, som skal have sit udløb i Enghave Kanal. HOFOR og Frederiksberg Forsyning inviterer til informationsmøde om miljøvurderingen den 21. juni kl. 19-21.

Valby Skybrudstunnel er en del af skybrudssikringen af Københavns Kommune, og tunnelen skal opsamle skybrudsvand fra Valby og Frederiksberg.

Det er HOFOR og Frederiksberg Forsyning, der er bygherre på Valby Skybrudstunnel, og de inviterer til informationsmøde. 

Offentlig høring og borgermøde

Der er lavet en vurdering af de påvirkninger, som Valby Skybrudstunnel vil få på miljøet, i en miljøkonsekvensrapport. Denne miljøvurdering og et kommuneplantillæg - for at muliggøre tunnelens udløb - er sendt i offentlig høring indtil den 3. september 2022. Alle kan indgive kommentarer ved at sende et høringssvar på blivhoert.kk.dk.

Til informationsmødet den 21. juni kl. 19 vil konklusionerne fra miljøvurderingen blive præsenteret, og du har mulighed for at stille spørgsmål til projektet. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

Lokaludvalget er imod tunnelens planlagte udløb

Den sidste del af tunnelen skulle oprindeligt have været en åben rende i gennem Valbyparken med udløb i Kalveboderne. Københavns Kommune har vurderet, at det ikke var realistisk at anlægge en åben rende gennem Valbyparken, der er fredet, og derfor planlægges nu en linjeføring under Valbyparken med udløb i Enghave Kanal. Dertil skal der opføres en teknikbygning ved Enghave Kanal og Fragtvej, der forventes at blive ca. 4 meter høj.

Lokaludvalget har flere gange rejst bekymring omkring den ændrede linjeføring. Bl.a. mener vi, at overløb fra tunnelen ved skybrud vil medføre store gener i og omkring Enghave Kanal og vil være til skade for dyre- og plantelivet i nærheden af kanalen.

Informationsmøde om Valby Skybrudstunnel

Tirsdag den 21. juni kl. 19-21

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København

Læs høringsmaterialet og indsend høringssvar blivhoert.kk.dk

Miljøkonsekvensrapporten og kommuneplantillægget - for at muliggøre tunnelens udløb - er sendt i offentlig høring indtil den 3. september 2022. Alle kan indgive kommentarer ved at sende et høringssvar på blivhoert.kk.dk.

Vær opmærksom på, at på blivhoert.kk.dk ligger høringen om Valby Skybrudstunnel under Valby bydel.

 

Valby Skybrudstunnels linjeføring