Fire store projekter i Sydhavnen realiseres

Anlægsloftet havde sat en prop i en masse større projekter i Sydhavnen, men nu er der alligevel fundet penge til, at fire projekter

Der er tale om Områdefornyelsen Bavnehøj, Pioparken, Skybrudsplanen for Karens Minde og Karens Minde Aksen.

Anlægsloftet ramte hårdt

Det har været en lang og snørklet proces, men nu er der alligevel penge at finde til områdefornyelse og anlægsprojekter i Sydhavnen. Det hele startede med anlægsloftet, hvor regeringen og Kommunernes Landsforening i starten af 2019 tvang landets kommuner til at holde sig indenfor faste anlægsmåltal, der skulle sikre os imod en overophedning af økonomien.

Enkelt sat op, så var Københavns Kommune klar til at bygge for 5 milliarder kr., men de blev pålagt af staten, at de kun måtte bygge for 3 milliarder kr. Det er jo et regnestykke, der ikke går op, og derfor måtte Københavns Kommune  lave en prioritering af anlægsprojekter, hvor dem der blev fundet for lette, måtte sættes i bero på ubestemt tid.

Her fik vi i Sydhavnen en lang næse, da en lang række vigtige anlægsprojekter og en områdefornyelse blev sat i bero.

Nyfundne midler

Det er en såkaldt central pulje, der nu muliggør for Teknik- og Miljøudvalget at bevilge midler til en række berosatte projekter, så de alligevel kan igangsættes i 2020. Derved kunne et flertal af Teknik- og Miljøudvalget sidste mandag bevilge penge til blandt andet fire store projekter i Sydhavnen: Områdefornyelse Bavnehøj, Pioparken, Skybrudsplanen for Karens Minde og Karens Minde Aksen.

De kan således igangsættes  igen pr. 1. januar 2020.