Budget-aftale 2021

04.09.2020
Kommunens budgetaftale for 2021 gav ikke det store til Sydhavnen.

Tidligt onsdag morgen blev den sidste underskrift sat på kommunens budgetaftale for 2021, der endte med at blive en aftale mellem følgende partier: Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Fremad, Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti.

Som et af sine hovedpunkter er budgetaftalen en beslutning om at arbejde videre med Lynetteholms-projektet og igangsættelse af VVM-undersøgelser af metro og Østlig Ringvej. Dertil er aftalen blevet præsenteret som en aftale med fokus på et løft på det sociale område, minimumsnomeringer allerede fra 2022, grønne tiltag med en intention om mindre trafik i middelalderbyen og mulighed for landstrøm til cruiseskibe, der ligger til kaj i Nordhavnen og hjælp til turismen efter corona-nedlukningen.

 

Budgetaftalens betydning for Sydhavnen

For Kgs. Enghaves vedkommende blev det desværre ikke til de store investeringer i denne omgang. Følgende budgetposter er direkte målrettet Sydhavnen:

  • Ung mor på vej, Sydhavn- 0,9 mio udløb
  • Klubhus bavnehøj 0,8 mio planlægning
  • anlægsbevillinger til sikre skoleveje ved Sydhavn Skole og den nye skole på Sluseholmen
  • Genopretning af vejinfrastruktur - Bavnehøj Allé

Vores formand, Joan Røge, har følgende kommentar:”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Kgs. Enghave Lokaludvalg havde håbet på flere budgetposter til vores bydel. Sydhavnen betegnes som udsat bydel, hvilket giver udfordringer bl.a. ved Anker Jørgensens Plads og vi har en stor gruppe af bl.a. ældre borgere, der er blevet begrænsede i deres mobilitet efter at Movia har ændret busruterne. Vi påskønner de bevilgede penge og ser frem til en øget indsats til bydelens unge mødre, bedre idrætsfaciliteter Bavnehøj og en mere sikker skolevej til børn og unge i området.”

Læs mere om den samlede budgetaftale her