Forbedring af levealder, sundhed og trivsel i bydelen
Sydhavnen ligger under københavnergennemsnittet i statistikken
Når man kigger på statistik og data for Sydhavn om levealder, sundhed, trivsel og andre sociale forhold er der både positive udviklinger, og på andre områder ligger Sydhavnen under gennemsnittet for hele København.
Den gennemsnitlige middellevetid er de sidste 10 år steget markant i Sydhavnen fra 72,8 år til 77 år, hvilket er en positiv udvikling. Dog ligger Sydhavnen stadig lavt ift. resten af København, hvor middellevetiden er på 79,8 år. Stigningen i middellevealderen kan skyldes, at de nye tilflyttere til Holmene generelt har en højere indkomst og uddannelsesniveau.
Den relative fattigdom er i Sydhavn 2,1% og ligger ca. på københavnerniveau, mens den relative fattigdom blandt børn i bydelen ligger på 2,6% og dermed over københavnerniveauet. Sydhavn er også den bydel, der har næstflest børn, som har været anbragt udenfor hjemmet.
Blandet befolkning
Sydhavnen er en bydel med blandede boligsociale forhold med henholdsvis nybyggede ejer- og lejeboliger på Holmene og mange almennyttige boliger i Det Gamle Sydhavnen, hvoraf mange er anviste boliger til borgere med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer, hvilket betyder, at bydelen har et større antal af udsatte borgere. I bydelen er der også to store områder med ældreboliger.
Der er kommet et stort antal nye borgere til bydelen i de nybyggede områder, og der er også sket en tilvækst af de 20-29-årige i bydelen. Det har bl.a. haft en betydning for den disponible indkomst i Sydhavnen, som er steget de seneste 20 år.
Hvordan vil vi arbejde for dette?
Vis alle
Mere lokal statistik på socioøkonomiske forhold
Lokaludvalget ønsker at fremme en mere målrettet sundhedsindsats, der øger levealder, sundhed og trivsel i bydelen. Vi vil bl.a. undersøge om vi kan få et mere nuanceret billede af sundheden på tværs af Sydhavnens kvarterer. Den nuværende tilgængelige statistik for Sydhavnen giver et skævt billede af de socioøkonomiske forhold i alle tre kvarterer. Vi ønsker derfor et mere nuanceret datagrundlag, så vi kan understøtte en mere målrettet indsats for at øge sundheden i bydelen.
Udbrede kendskabet til tilbud i bydelen
Vi ønsker at udbrede borgernes kendskab til diverse aktivitetstilbud, behandlingstilbud og sundhedstilbud, der er i bydelen, og hvor i bydelen de er.