Søg penge til lokale "Underværker"

22.02.2021
Har du en ildsjæl i maven og en god idé til at skabe lokale fællesskaber i hovedet, så er det nu du skal byde ind.

Realdania har åbnet op for ansøgninger til deres kampagne "Underværker", som er målrettet lokale ildsjæle, der brænder for at skabe nyt liv, nye aktiviteter og nye mødesteder – altså nye underværker – i deres lokalområde. Så har du en god idé til at skabe et nyt fællesskab i Sydhavnens bygninger eller byrum, kan du søge støtte til at gøre din idé til virkelighed. Næste ansøgningsfrist er den 20. april 2021 kl. 12

Hvad er "underværker"?

"Underværker" er projekter, der gror nedefra og kommer mange mennesker til gavn. Underværker er fysiske rammer af høj kvalitet, som samler lokalsamfundet og gør en forskel, der kan ses og mærkes. Projekter, som udvikler nye rammer for fællesskaber eller tager vare på eller nytænker det eksisterende. Projekter, der opnår mere, end man troede var muligt.

Hvordan gør jer?

  1. Opret dit projekt digitalt på kampagnens hjemmeside www.underværker.dk allerede nu.
  2. Vis projektets lokale opbakning og forankring ved at sprede budskabet om projektet og få mindst 500 mennesker til at stemme på dit projekt på www.underværker.dk inden den 20. april kl. 12. 
  3. Når mindst 500 har stemt på projektet, er dit projekt sikret at gå videre til juryen, der udvælger de projekter, som vil modtage støtte.

Hvad bliver der lagt vægt på?

Projektstøtten kan søges af alle, der arbejder frivilligt og engageret med at skabe nye rammer for fællesskaber samt forbedre og udvikle lokalsamfundet gennem det byggede miljø. Det er afgørende, at dit projekt skaber nyt liv, nye mødesteder og større livskvalitet for brugere og lokalsamfund.

Ved bedømmelsen lægges der vægt på:

  • At projektet bygger på en god og original idé
  • At projektet nyder stor opbakning
  • At projektet har et alment sigte og gør en forskel for mange
  • At projektet skaber livskvalitet gennem det byggede miljø
  • At der står en kompetent, begejstret og blivende organisation bag projektet
  • At projektet har en bæredygtig anlægs- og driftsfinansiering

Hvor meget kan man søge?

Der kan maksimalt ansøges om 1.000.000 kr. til et projekt. Afhængig af projektets størrelse og finansieringsbehov vil der blive lagt vægt på medfinansiering.