Begyndelsen
Bydelen opstod i 1900-tallets begyndelse omkring store industrivirksomheder i havneområdet, men disse er i den sidste snes år blevet afløst af moderne erhvervsvirksomheder inden for elektronik og kommunikation.
Tre gamle arbejderkvarterer
Frederiksholm er det ældste kvarter med dybe rødder i den kooperative arbejderbevægelse. Det præger stadig værdier og foreningsliv, og det kan læses ud af gadenavnene.
Bavnehøj skød op fra 1920’erne med en blanding af andelsboliger og kommunale boliger, der i vid udstrækning nu er solgt til ejerlejligheder.
Musikbyen, der med sine gadenavne opkaldt efter klassiske komponister, er lavere etageboliger med små forhaver opført i 1930’ernes funkis-stil.
Et stort antal havekolonier præger bydelen, og tre af disse fungerer som helårsboliger. Derudover har bydelen fået et nyudbygget byområde i Teglholmen/Sluseholmen med integreret bolig og erhverv. Havnepromenader, kanaler og grønne gårdrum danner et amsterdaminspireret miljø i det nye Sydhavnen og skaber plads til nye borgere i bydelen.
Plads til alle
Kgs. Enghave/Sydhavnen er en mangfoldig og rummelig bydel. De ’skæve’ eksistenser har præget bydelen helt fra starten af 1900-tallet, hvor hjemløse og andre udstødte slog sig ned i hjemmelavede boliger, og her er stadig plads til alle!